5 Ocak 2014 Pazar

İnternet aleminde pek çok SEO aracının bulmanız mümkün ama bunların hepsinin aynı kalitede olduğu söylemek, bu işi bilmeyenlerin ifadeleri olabilir ancak. Maalesef kaliteli SEO analizi yapan araçların hepsi İngilizce alt yapıya sahipler. Ama bu pek de dezavantaj sağlayan bir sorun değil. 
Türkçe bir siteyi de pekala bir şekilde analiz eden İngilizce ücretsiz SEO araçları, liste halinde aşağıda sizlere sunacağım. Hangi araç ne işe yarar, bunlardan da kısaca bahsederek, SEO araçlarını nasıl kullanmanız gerektiğini de öğrenmiş olacaksınız.
Anahtar kelime bulma işleminde kullanacağınız araç
Biz her ne kadar Google Adwords sisteminde yer alan Keyword Tool hizmetini kullansakta,www.keyworddiscovery.com sitesi daha geniş bir anahtar kelime analizini sizlere sunuyor. Bu sitenin alt yapısı 180 tane arama motorunu taramak suretiyle, 12 ay boyunca anahtar kelime trendlerini ölçüyor. Bununla beraber aynı amaç için kullanılabilecek www.wordtracker.com sitesi var. İkisini entegre ederek, mükemmel sonuçlara sahip olabilirsiniz.
Backlink (referans) sorgulamasını ayrıntılı bir şekilde yapın
www.backlinkwatch.com sitesi sizlere nerelerden, hangi kelimelerden backlink aldığınızı ayrıntılı bir rapor halinde sunan mükemmel bir site. Bu site sayesinde PageRank değerinizin ne olduğunu? Yükselme trendini de izleyebilirsiniz.
Siteniz nerede? Kaçıncı sırada?
www.webposition.com sitesi sizlere kaliteli bir site analizi sağlar. Sitenizin sıralama durumunu öğrenmek istiyor ve takip etmek istiyorsanız, bu siteyi ara ara kullanın. Google site sahiplerine bu hizmetleri sağlasa da, daha farklı analizler yapan bu gibi alt yapı sistemlerini kullanmanız önerilir. Ara ara bunlara baş vurmak, ayda bir en azından danışmak, iyi olur.
ücretsiz seo araçları..
SEO analizini mükemmel derecede yapan araçlar
www.seositecheckup.com sitesi, ihtiyacınız olan SEO analizini teferruatlı bir şekilde yapan alt yapıya sahip. Bunun yanında www.websitegrader.com adlı site, SEO analizi ve sosyal medya paylaşımlarınızı ölçümleyen bir yapıya sahip. www.seoelite.com sitesinde link analizinizi ve link oluşturma işlemlerinizi uygulayabileceğiniz bir imkanlar sunuyor. Ücretsiz SEO araçları sayesinde aylık raporlar alarak, kontrollerinizi kendiniz yapıp, hataları ve anti-SEO olan durumları rahatlıkla ortadan kaldırabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder