3 Ocak 2014 Cuma

Yunanistan'da yaşayan 12 yaşında bir bilgisayar kurdu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in rakibi oldu.


Facebook teknoloji dünyasında iletişime altın çağlarını yaşatan bir sosyal medya aracı olarak hayatımıza girdi. Girdiği gibi kalmayan, günden günebüyüyen ve önü alınamaz bir hale gelen Facebook'a zaman zaman yenirakipler de geliyordu fakat geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan, 1 Ocakitibariyle yayına giren yeni bir sosyal medya aracının sahibi 12 yaşındayunan bir Çocuk oldu.

Yunanistan'da küçük bir bilgisayar kurdu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e rakip oldu. Google'ın da takip ettiği 12 yaşındaki dahi Çocuk Nikos Adam, bir sosyal paylaşım sitesi kurdu. 1 Ocak'ta açılan yeni Facebook gibi birbirini tanıyan insanların bir zincir şeklinde arkadaş olmalarını sağlıyor.

Ayrıca fotoğraflar ve videolar daha kaliteli bir şekilde paylaşılabiliyor. Facebook'taki 'beğen' seçeneğine 'beğenme' de bu yeni sitede yer alıyor. "Tech is Social" adındaki web hizmetinin geleceği şimdilik merak konusu.

3 yorum :

  1. Facebook çıktıktan sonra bu arkadaş bulma siteleri çoğaldı. Çocuk yetenekli olabilir fakat kurduğu sitenin Facebook'tan farkı ne? Bu apaçık özentilik bence. Her sosyal ağ sitesi kuran Facebook'a rakip mi oluyor? Önemli olan kurulan sitenin özgün fikirler çerçevesinde kurulması. Yoksa bu tarz sitelerden binlerce var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, ama 12 yaşındaki bir çocuğun bunu yapması kolay iş değil bunuda göz önünde bulundurmak gerekir...

      Sil
    2. Çocuğun yetenekli olduğundan hiç şüphem yok. Bunu belirtmiştim zaten :)

      Sil